Arrange a Viewing

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

KAJ POČETI?

Doživite Čatež & Posavje & Samobor

Prepustite se novim dogodivščinam in se podajte na odkrivanje nepozabnih poti na obmejnem območju Posavja, kjer lahko doživite pristno podeželje Posavske regije, živahna središča mest tik ob meji s Hrvaško ter obširno turistično ponudbo termalnih kompleksov.

Preživite počitnice ali krajši oddih v krajini Čatež & Posavje & Samobor & Zagreb ter okolice skozi bogato ponudbo kulinarike in wellness-a, pohodniških in kolesarskih poti, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti ter naravnih biserjev, ki se razprostirajo po gozdnati, vinorodni in vodnati pokrajini.

Za vsakega se najde nekaj – za družine z otroci, mlade pare, pohodnike, kolesarje, poslovneže, gurmane, vse tiste, ki ste željni sprostitve, in ljubitelje aktivnosti v naravi.

Glede na kategorijo, ki vas zanima, lahko preverite, kaj vse lahko počnete v Posavju, okolici Čateža in Brežic in mestih Samobor in Zagreb ter v njuni okolici. Za nasvet in priporočilo lahko vprašate tudi naju z ženo, ki dobro poznava te naše kraje in vam z veseljem svetujeva o aktivnostih po vaših željah.

Športne aktivnosti

Naravne danosti pokrajine ponujajo številne možnosti za aktivno preživljanje počitnic, ne glede na to, ali ste rekreativni športnik, ali pa želite raziskati podeželje skozi športne aktivnosti.

Spustite se s kanujem ali kajakom po reki Krki, zajahajte konjsko sedlo na turistični kmetiji Zevnik, odigrajte partijo golfa na golf igrišču Mokrice, sprehodite se po urejenem sprehajališču ob »brežiškem morju«, doživite Posavje iz ptičje perspektive z vožnjo v panoramskem letalu, prekolesarite podgorjansko vinsko cesto, ujemite šarenko, krapa ali klena v ribniku Prilipe, ali pa užijte naravo na gozdni učni pot skozi Park pri gradu Pišece.

Razvajanje in wellness

Sprostite telo in duha v zdravilni termalni vodi v Termah Čatež in Termah Paradiso, razvajajte se na masažah in v savna centru, spustite se po toboganu na poletni termalni rivieri, ali pa preprosto uživajte na ležalniku in se prepustite sončnim žarkom.

Kulinarika

Odkrijte ponudbo tako slovenske kot hrvaške tradicionalne in sodobne kulinarike v številnih restavracijah, slaščičarnah in vinskih kleteh. Poskusite zamrznjen jogurt ali bogato obložene ameriške palačinke v brežiški Yogurtlandiji, degustirajte vrhunska lokalno pridelana vina v eni od repnic, uživajte v okusih domačih dobrot na turistični kmetiji pri Martinovih, ter poskusite samoborske tradicionalne specialitete.

Kulturna dediščina

V preteklosti se je na tem območju dogajalo veliko. Starokrščansko in zgodnjeslovansko naseljevanje, turški vpadi in hrvaško-slovenski kmečki upori so pustili za seboj izjemno grajsko, kulturno, arheološko in umetnostno-zgodovinsko dediščino, ki si jo lahko ogledate tudi v posavskem muzeju na gradu Brežice. Obiščite muzej Božidarja Jakca ter se zapeljite do srednjeveškega gradu Bizeljsko in gradu Pišece.

Naravne lepote

Osupljiva neokrnjena narava združuje razgiban relief, prepreden z vinorodnimi gričevnatimi pobočji, sadjarskimi ravnicami, porečjem reke Krke in Save s pritoki, biotsko pestrostjo, mokrišči in mešanimi gozdovi, ter s podzemnimi kraškimi pojavi.

Ustavite se na brežiškem mostu in naredite čudovito sliko sotočja Save in Krke, spoznajte redke rastlinske in živalske vrste v naravnem parku Jovsi, začutite utrip reke Save in se po njej zapeljite z edinstvenim brodom, odkrijte mogočne jamske stvaritve v Kostanjeviški jami, ter sprehodite se po Resslovi poti, ki vas bo vodila ob Krakovskemu pragozdu.

Bližnji obmejni mesti Zagreb in Samobor

Spodnje Posavje je idealno izhodišče za poldnevne in dnevne izlete na drugo stran meje v Zagrebško županijo, posebej v prestolnico Zagreb in mesto Samobor, ki leži na obronkih Samoborskega gorovja in je od Zagreba oddaljen le 20 kilometrov.

Odkrijte zgodovino Samoborja v samoborskem muzeju, udeležite se pustnega rajanja na tradicionalnem samoborskem karnevalu, sprehodite se po parku Anindol, oglejte si Grgosovo jamo v bližini Samoborja, povzpnite se na Okič – eno najstarejših utrdb na Hrvaškem, nakupujte na zagrebški tržnici Dolac, raziščite arhitekturne biserje Gornjega grada v Zagrebu, preživite zabaven dan v zagrebškem zoološkem vrtu, ter si oglejte Paviljon umetnosti.

V okolici apartmaja Vinska Trta

Ni vam potrebno iti posebej daleč, da bi uživali v miru in naravi. Vse to lahko doživite tudi v okolici našega apartmaja. S kolesom ali peš se lahko odpravite do gradu Mokrice. 4 kilometre dolga krožna pot vas bo vodila skozi Malo Dolino, kjer se lahko ustavite pri župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja, nato pa nadaljujete pot do golf igrišča Mokrice in kapele Sv. Ane. Kmalu boste prispeli do gradu in grajskega ribnika.

V bližini je tudi slovenska Jakobova pot, ki jo v enem delu lahko prekolesarite ali se na nanjo podate peš. Čez vinograde in gozdove se lahko povzpnete tudi na bližnji Cirnik, od koder boste imeli prelep razgled na brežiško polje in brežiško akumulacijsko jezero.

Želimo si, da vam bo pri nas lepo. Med vašim bivanjem v apartmaju Vinska Trta vam zagotavljamo nadstandardno udobje, osupljive razglede na vinorodno pokrajino in mir, saj boste obdani z naravo, stran od mestnega vrveža. Če si boste zaželeli več dogajanja in aktivnosti, pa se lahko zapeljete do vseh atrakcij in znamenitosti Posavja in hrvaških mest, ki so od apartmaja oddaljene od 5 do maksimalno 30 minut vožnje.