Arrange a Viewing

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

Error: Contact form not found.

Okolica

Kaj Početi v Okolici?

Vabimo vas, da raziskujete čarobno okolico Posavja, Čateža in Samobora. Na tem obmejnem območju boste doživeli pravo podeželsko vzdušje Posavske regije, odkrivali živahna mesta ob meji s Hrvaško in uživali v bogati ponudbi termalnih kompleksov. Ne glede na to, ali iščete oddih ali aktivne počitnice, vas čaka nepozabna izkušnja.

Raziskovanje Narave: Uživajte v številnih možnostih za aktivno preživljanje počitnic v naravi. Spustite se po reki Krki s kajakom ali kajakom, zajahajte konja na turistični kmetiji Zevnik, ali pa se prepustite igri golfa na igrišču Mokrice. Sprehodite se po urejenem sprehajališču ob “brežiškem morju” ali pa doživite Posavje z vogala ptičje perspektive s panoramskim letalom. Na voljo je tudi podgorjanska vinska cesta in možnost ribolova v ribniku Prilipe. Odkrijte naravo na gozdni učni poti skozi Park pri gradu Pišece.

Sprostitev in Wellness: Sprostite se v termalni vodi v Termah Čatež in Termah Paradiso, se razvajajte z masažami in savnanjem ali pa se zabavajte na poletni termalni rivieri. Če želite preprosto uživati, se udobno namestite na ležalniku in si privoščite sončne žarke.

Okusi in Kulinarično Razvajanje: Okusite bogato ponudbo tako slovenske kot hrvaške kulinarike v številnih restavracijah, slaščičarnah in vinskih kleteh. V brežiški Yogurtlandiji poskusite zamrznjen jogurt ali obložene ameriške palačinke. Degustirajte vrhunska lokalna vina v eni od repnic ali pa uživajte v okusih domačih dobrot na turistični kmetiji pri Martinovih. Ne pozabite poskusiti tudi samoborskih tradicionalnih specialitet.

Kulturna Dedščina: Poglobite se v bogato zgodovino tega območja, ki sega od starokrščanskega in zgodnjeslovanskega naseljevanja do turških vpadov in hrvaško-slovenskih kmečkih uporov. Oglejte si izjemno grajsko, kulturno, arheološko in umetnostno-zgodovinsko dediščino v posavskem muzeju na gradu Brežice. Obiščite muzej Božidarja Jakca ter se zapeljite do srednjeveških gradov Bizeljsko in Pišece.

Naravne Lepote: Očarajte se ob neokrnjeni naravi, ki združuje razgiban relief z vinorodnimi gričevnatimi pobočji, sadjarskimi ravnicami, porečjem reke Krke in Save s pritoki, biotsko pestrostjo, mokrišči in mešanimi gozdovi. Posnemite sliko sotočja Save in Krke na brežiškem mostu, raziščite naravni park Jovsi in doživite utrip reke Save z vožnjo po njej z edinstvenim brodom.

Obisk Zagreba in Samobora: *Za krajše izlete se odpravite čez mejo v Zagrebško županijo. Obiščite zgodovinski Samobor, raziskujte njegov muzej, sprehajajte se po parku Anindol, ali pa si oglejte Grgosovo jamo v bližini Samoborja. Povzpnite se na Okič, eno najstarejših utrdb na Hrvaškem, ali pa se zabavajte ob nakupovanju na zagrebški tržnici Dolac. Zagreb je poln arhitekturnih biserov, med temi so tudi Gornji grad, zagrebški živalski vrt in Paviljon umetnosti. Vse to je le kratek izlet stran od naše prekrasne okolice.

Raziščite Okolico Apartmaja Vinska Trta: Ni vam treba daleč, da bi uživali v miru in naravi. V neposredni okolici našega apartmaja lahko raziskujete čudovite kraje. S kolesom ali peš se odpravite do gradu Mokrice, kjer vas čaka 4-kilometrska krožna pot, ki vas popelje skozi Malo Dolino, ob župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja, mimo igrišča za golf Mokrice in kapele Sv. Ane, ter vas nazadnje pripelje do gradu in grajskega ribnika.

Če ste bolj za kolesarjenje ali hojo, lahko raziskujete slovensko Jakobovo pot. Če se povzpnete čez vinograde in gozdove na bližnji Cirnik, boste nagrajeni z osupljivim razgledom na brežiško polje in brežiško akumulacijsko jezero.

Želimo si, da bo vaše bivanje pri nas nepozabno. V apartmaju Vinska Trta vam zagotavljamo nadstandardno udobje in osupljive razglede na vinorodno pokrajino. Tu boste uživali v miru, daleč stran od mestnega vrveža. Če pa zaželite več dogajanja in aktivnosti, so vse atrakcije in znamenitosti Posavja ter hrvaških mest le kratek vožnje stran, od 5 do največ 30 minut. Ne oklevajte, rezervirajte svoj oddih v našem čudovitem okolju že danes.